Malle is verbroederd met vier buitenlandse gemeentes: Heusenstamm in Duitsland (sinds 1991), Saint-Savin in Frankrijk (sinds 1960), Hartley Wintney in Engeland (sinds 1999) en Zakrzówek in Polen (sinds 2004).

Het doel van de verbroedering is mensen van verschillende landen samen te brengen. Sinds het onstaan van 'Europa' was er een stijging van grensoverschrijdende samenwerking. Verbroederingsactiviteiten tussen verschillende gemeentes zijn sindsdien de meest zichtbare vorm van Europese samenwerking.
Het Internationaal Verbroederingscomité is verantwoordelijk voor het bewaren en bewaken van onze verbroederings linken en contacten.

In 2010 boekten ze een groot resultaat. In dat jaar vierde Malle de 50ste verbroedrings verjaardag met Saint-Savin. Het Verbroederingscomité is toen met het 'Golden Bridge Project' gestart dat uit verschillende kleinere projecten bestond. Dit project nodigde alle inwoners uit om op een unieke manier met andere culturen kennis te maken. Ongeveer 2 jaar hebben een leger van vrijwilligers aan dit project gewerkt en eind 2010 ontvingen zij de 'Golden Star Awards' van de Europese commissie. Een grote beloning voor hun werk en ook de eerste keer dat een Vlaamse gemeente deze award kreeg.

Het doel van deze website is om de bezoeker een idee te geven van al de fantastische vriendschappen die ontstaan zijn gedurende deze jaren. Op de site kun je terugblikken op evenementen uit het verleden en eveneens zien wat er nog gepland staat.
We hopen dat we er in geslaagd zijn om een idee te geven van wat de Verbroedering doet en misschien ontmoeten we mekaar op één van onze activiteiten.

Wilt U op de hoogte blijven? Schrijf U dan in op onze nieuwsbrief.
Hebt U een vraag? Stuur ons een berichtje via de knop 'Contact' of klik hier voor een mailtje naar onze voorzitter.